И през следващия сезон Берое няма да нарушава стриктната си финансова политика, която води през последните години.

Въпреки задаващото се евроучастие ръководството на клуба не възнамерява да увеличава тавана на заплатите в клуба, който е около 13-14 хиляди лева.

Подобна сума взимат само част от чужденците в отбора. Нито един от българските футболисти в състава не получава такива пари. Сред най-високо платените играчи на тима са нападателят Жуниор Мапуку и крилото Салим Керкар.

Берое е един от малкото клубове, които обслужват редовно своите задължения по всички направления. В клуба няма никакво забавяне на заплати и премии. Бонусите при победа са сериозни, като доближават 2000 лева и се изплащат в седмицата след спечелен двубой.

Очакванията са Берое да няма никакви финансови проблеми и през следващия сезон и да продължи да следва същата политика.

В Стара Загора вече усилено работят по лятната селекция, като до момента са набелязали шестима футболисти, а четири от тях са от българското първенство.

В трансферните планове на заралии попадат трима чужденци и трима родни играчи. Очаква се преговорите за привличането на нови състезатели да започнат още до края на месеца. Всички основни футболисти ще останат в тима и през следващия сезон.