Още по темата

 

Треньорът на Левски Стойчо Стоев планира да усили халфовата линия на отбора с поне двама играчи. Причина за това желание на специалиста са няколкото играчи от тази зона, които ще напуснат отбора.

Капитанът Владимир Гаджев има оферта от чужбина и на този етап твърдо си тръгва от „Герена“ след 7 години със синята фланелка. След края на кампанията той става свободен агент.

Левски няма как да му предложи по-добро възнаграждение от настоящото му и футболистът ще иска да си намери платежоспособен клуб от чужбина. Той има предложения от Турция, както и от клубове от бившите съветски републики и Азия.

Левски пък със сигурност ще се раздели с полузащитника Стефан Велев. Той така и не се утвърди като основен изпълнител след привличането си от Берое.

Неясно все още остава положението на Георги Сърмов. Полузащитникът се завърна на „Герена“ през лятото – дойде от Ботев Пловдив. През есента той бе използван от Георги Иванов – Гонзо. Той записа 15 шампионатни двубоя, взе участие и в два за Купата на България.

Вкара и два гола – при победата с 3:2 над Лудогорец на „Герена“, както и при 3:0 над Ботев в Пловдив. По време на зимната пауза обаче получи контузия и се наложи да бъде опериран.

Така той не е изиграл нито един официален двубой под ръководството на Стойчо Стоев. Договорът на Сърмов изтича, а сините все още не са взели решение дали да му предложат нов.