Треньорът на Локомотив София Димитър Васев сериозно обмисля дали да остане в клуба или да напусне, научи Gol.bg.

Специалистът вдигна на крака "Железничарите" и ги утвърди като един от най-силните отбори в шампионата. Отборът дълго време играеше без напрежение и постигаше с лекота победи над повечето си противници.

Проблемът с лиценза за евротурнирите и "А" група обаче нагнетиха сериозно напрежение върху отбора и дори не е ясно на100 процента, дали тимът ще играе в елита през следващия сезон с оглед на ситуацията.

Васев е разочарован, че целите усилия на него и целия отбор са на път да отидат на вятъра, тъй като дори тимът да вземе евровизи, което е много възможно, защото в последния кръг Литекс и Берое имат много тежки мачове, тимът няма да получи нужния лиценз да се възползва от това.

И докато към днешна дата има голям шанс Локо все пак да уреди лиценза за вътрешния шампионат, то този за Европа изглежда мираж.

Преди последния кръг Локо заема 4-ото място с актив от 52 дочки, докато Берое и Литекс са 2-и и 3-и с актив от 54 точки. 

В последния кръг обаче Локо има визита на Ботев Пловдив, който е в трагична форма и има 4 загуби з последните си 5 мача, а Литекс и Берое имат съответно тежки мачове с ЦСКА и Лудогорец. 

Калоян Ангелов, Gol.bg