Служителите от администрацията на ЦСКА, както и треньорите от детско-юношеската школа на клуба поискаха да им се изплатят заплатите, които някои от тях не са получавали повече от една година.

Те адресираха исканията си до притежателите на мажоритарния пакет акции Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, както и към Петър Манджуков и Юлиян Инджов, които преди това бяха сред главните акционери при "червените".

Ето какво гласи писмото им:

"Уважаеми Господа,

"Обръщаме се към Вас от името на служителите в администрацията, детско-юношеската школа и работници на дружеството, в което Вие сте мажоритарни акционери. Ние сме обикновени хора - не сме на календарите на клуба, нашите имена не се скандират по трибуните, но ние работим ежедневно, дори и през почивните дни, за да може нашият любим клуб да функционира."

"Нямаме служебни автомобили, не взимаме премии или комисиони, а от два месеца нямаме дори и служебни телефони. Ние не очакваме благодарност и признание за усилията ни. Единственото, което искаме е да получим месечните си възнаграждения, които сме изработили."

"Служители в клуба имат да получават между шест и тринадесет заплати. Искаме да платим сметките си за битови нужди, да платим таксите на децата ни в детската градина, да покрием вноските по кредите си."

"Ние знаем, че част от заплатите, които имаме да получаваме са дължими от времето на "Титан", други от "Лира", но Ви молим да спрете да прехвърляте топката и да поемете отговорност за съдбите на над ПЕТДЕСЕТ БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА."

"Когато придобиете едно дружество, Вие го придобивате с неговите активи и пасиви, ето защо се обръщаме именно към Вас. Нещо повече - на нарочна среща, инициирана от Вас самите, Вие обещахте да изплатите всички дължими трудови възнаграждения."

"Ние продължихме да работим, въпреки липсата на елементарни условия, като доста често плащахме с лични средства служебни разходи, за да можем да изпълняваме задълженията си и всичко това от любов към клуба и чувство за отговорност. Очакваме от Вас да вземете отношение и да изпълните законовия и морален дълг."

"Също така очакваме съответните институции да се самосезират и да докажат, че държавата не е безразлична към съдбите на нейните граждани, както и че разполага с воля и средства да се пребори с пагубните действия на недобросъвестните работодатели".