Славия продължава с отличното си представяне в шампионата, след като надви новака Пирин с 3:0 при гостуването си на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Това стана в среща от 2-ия кръг на родната ни "А" група.

Преди мача "Белите" бяха сочени за аутсайдер според букмейкърите, но въпреки това момчетата на Иван Колев показаха мъжка игра, но не и без голяма доза късмет в крайна сметка стигнаха до успеха.

"Oрлетата" имаха уникални шансове за гол през първото полувреме, като първо Бенгюзов разтресе напречната греда в 28-ата минута, а броени минути след това Наков излезе сам срещу вратаря и пропиля страхотна възможност.

В 42-ата минута гостите получиха дузпа за нарушение на Виячки срещу Ивайло Димитров и Манзоро застана зад топката, като без никакви проблеми реализира.

Имаше голямо напрежение преди почивката и феновете на домакините започнаха да хвърлят бутилки по терена, но обстановката постепенно бе овладяна.

Няколко минути след подновяването на играта Тасев пропиля страхотен шанс сам срещу Георги Петков и стражът успя да избие топката при удара на противниковия играч.

В 57-ата минута пък Ивайло Димитров от отлична позиция пропиля уникална възможност да удвои, но все пак Косъма се реваншира за пропуска си с гол в 77-ата минута.

Петър Атанасов му сложи топката на главата с изключително прецизно подаване, а за нападателя не остана нищо друго освен да вкара кълбото в мрежата.

В 84-ата минута пък Манзоро нанесе решителния удар и оформи крайния резултат. След прекрасна контраатака Фераресо качи топката на главата на французина и той от близка дистанция се разписа.

След този успех "Белите" имат пълен актив от  6 точки и са лидери в класирането.

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД - СЛАВИЯ 0:3
0:1 Манзоро 43' дузпа
0:2 Ивайло Димитров 77'
0:3 Манзоро 85'