Заплатата на новия треньор на Ботев Пловдив Ермин Шиляк ще бъде по-висока от месечините възнаграждения на играчите само с 1 евро. Това обяви изпълнителният директор на клуба Ангел Палийски при официалното представяне на спеца.

На поста той заменя Петър Пенчев, който беше освободен заради унизителната загуба с 0:6 от Монтана в събота. Палийски разкри, че е имало и други варианти за нов наставник, но се е спрял на Шиляк, защото финансовите му претенции са били далеч по-ниски от тези на останалите кандидати.

"Това поражение ни принуди да предприемем тази крачка. Още двама чужди треньори и трима български кандидати ни бяха предложени. Имахме предложение за известно име, но нямаше как да удовлетворим финансовите му изисквания", разкри Палийски.

"Условията, които сме поставили са – школа и отбор да заработят като едно цяло. Това, което сме инвестирали на базата в "Коматево", да даде резултат. Изхождайки от сериозната практика, че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход".

"Шиляк знае за миникризата, която отборът ни преживява след срамната загуба от Монтана, а условията и всичко необходимо ще му бъдат подсигурени. Мога да му пожелая, на него и на неговия екип, успехи. Надяваме се, че този човек ще остави една трайна следа в Ботев и българския футбол. Очакваме положителни резултати в най-скоро време".

"Заплатата, за да няма спекулации, е 1 евро повече от тази на футболистите. Каквото му предложихме на това се съгласи", допълни Палийски, след което добави, че треньорите на вратарите запазват поста си.