"Идвам в Ботев да се докажа". Това заяви новият старши треньор пловдивчани Ермин Шиляк при представянето му днес пред медиите.

Той заяви, че не се притеснява от малкия си опит като треньор. "Аз съм млад специалист, амбициран съм да работя. Кариерата ми като футболист беше доста добра искам да продължа това и в треньорското поприще. Надявам се да предам това и на футболистите", заяви още Ермин Шиляк.

Той добави, че след като е провел първия си разговор с шефа на Ботев Ангел Палийски успял да се запознае отчасти със състоянието на отбор по интернет. "Изгледах първия мач с Левски, завършил 1:1, а от втория двубоя с Монтана знам само резултата 0:6. Проверих много неща и за футболистите, но ще ми трябва известно време. Искам първо да се запозная с футболистите и тогава ще преценя дали има нужда от нови попълнения", добави още новият наставник на "канарчетата".

Той бе категоричен, че осъзнава какво значи за Ботев дербито с Локомотив Пловдив. "Това е специален мач. Играл съм в дерби двубои и знам какво означават. Надявам се футболистите да забравят предишния мач и да се концентрират върху предстоящия. За привличането на нови попълнения на този етап не мога да говоря. Искам да се запозная добре с качествата на играчите. Те имат потенциал да покажат много по-добър футбол. Смятам, че схемата на игра на един отбор се гради в зависимост от качествата на футболистите, с които разполагаш. На този етап не може да се правят резки промени", каза Ермин Шиляк.