Ботев и Локомотив врътнаха реми 1:1 в голямото дерби на Пловдив в което "Канарите" приеха своя противник на футболен комплекс "Ботев 1912".

Това бе и дебютен мач за новия треньор на ботевистите Ермин Шиляк, който замени на поста Петър Пенчев.

Голът за домакините, с който те поведоха в резултата, бе от чиста засада. Той падна в продължението на първото полувреме и бе дело на Алекс Колев.

Изравнителното попадение бе дело на Зоран Балдовалиев в 48-ата минута.

Като цяло "жълто-черните" играха по-добре от опонента си и можеха да стигнат до успеха при малко повече прецизност.

След тази среща Ботев има 2 точки, а Локомотив само 1. 


Мачът започна равностойно и през първите минути не се случи нищо кой знае какво на терена.

В 8-ата минута Кики отправи силен удар, който се спря във външната част на мрежата, а няколко минути след това и пловдивчани опитаха късмета си. 

Варела стреля силно. Ел Харуби обаче не бе затруднен след удара му.

Първото опасно положение се откри пред Ботев в 21-ата минута, след като Огнянов получи топката пред пеналта и отклони към Колев, който бе непокрит на точката на дузпата, но ударът на последния бе спасен от противниковия страж.

В минутите след това играта бе напълно равностойна и не се стигна до абсолютно никакви голови положения пред двете врати.

В продължението на първото полувреме обаче Колев порази вратата на Локо, след като получи прекрасен пас от Огнянов и със силен шут, с външен фалц, простреля противниковия вратар от малък ъгъл. В тази ситуация обаче имаше засада, която не бе вдигната.

Второто полувреме обаче започна прекрасно за Локо и в 48-ата минута след перфектна двойна комбинация между Камбуров и Балдовалиев македонецът реализира след мощен удар от границата на наказателното поле.

Няколко минути по-късно Филипов направи перфектна комбинация с Колев, но не успя да нанесе добър удар. 

В 61-ата минута Балтанов отправи хубаво воле от дистанция, но пък Ел Харуби не бе особено затруднен.

Мачът се развиваше доста скучно през следващите минути и нямаше никакви интересни положения. 

В 76-ата минута реферът спести втори жълт картон на Боне, след като той извърши фаул пред пеналта. Минута след това пък Колев бе на път да вкара втория си гол в мача, но от близка дистанция прати топката право във вратаря на противника.

Десет минути след това Ел Харуби спаси отново Локо, след като по прекрасен начин с една ръка спаси топката след удар с глава на Колев. 

В последната минута от редовното време се наложи Галев да спасява Ботев, след като улови топката след топовен удар на Вълчев.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКО ПЛОВДИВ 1:1
1:0 Колев 45+2
1:1 Балдовалиев 48'

БОТЕВ: Галев, Филипов, Николов, Златков, Марин, Балтанов, Гамаков, Огнянов (84 - Юсеин), Генов (58 - Васев), Варела, Колев

ЛОКО: Ел Харуби, Крумов, Котев, Тунчев, Стамов (46 - Стоянов), Вълчев, Боне, Ласиман (83 - Ласиман), Карагерен, Кики (46 - Балдовалиев), Камбуров