Левски ще оста­не без един от ос­новните си защитници през януари. Аймен Белаид напуска „Герена" през зимната пауза.

Тунизиецът вече се е разбрал с Хартс и ще подпише с шотландците в началото на след­ващата година, пише "Меридиан мач".

Там Аймен Бела­ид ще взима поне два пъти по-голя­ма заплата, а това е и основната причина за бягст­вото му от Левс­ки.

Тунизиецът, който има френс­ки паспорт, искал да отиде в Хартс още през лятото. За него дори има­ло оферта до „сините" от шотлан­дския клуб. Тя била смехотворна - 20-30 000 евро.

Белаид обаче нас­тоявал ръководст­вото да приеме дребната сума. Той обявил, че ако на „Герена" не кажат „да" на офертата от Хартс, няма да преподпише с Левски на по-нис­ка заплата.

През лятото спортният директор на „си­ните" Георги Ива­нов трябваше да постига споразу­мение с футбо­листите за солид­но намаление на месечните им възнаграждения. Така Белаид пос­тавил в шах ръко­водството на Лев­ски.

В крайна сметка шефовете на „Ге­рена" преценили, че за клуба ще е по-добре да за­държи Аймен до края на годинатапред възможност­та да вземе ни­щожните 20 000 евро от негов трансфер. Заради това на Белаид било предложено да остане на „Ге­рена" до януари, а тогава „сините" да го пуснат без пари в Хартс.

Защитникът прие този вариант и та­ка малко или мно­го предотврати тежка криза в центъра на защи­тата на Левски, който остана без Борислав Стойчев и Емил Нину.

Аймен Белаид в никакъв случай не блести с качества на „Герена". За­щитникът се про­чу с четири черве­ни картона, които си изкара за мал­ко над 40 мача за Левски в „А" група. Спортно-тех­ническото ръко­водство обаче си харесва арабина, който играе с цялата си душа и сърце за клу­ба.