Берое удари с 2:1 Локомотив Пловдив на "Лаута" и взе "Битката за Тракия". Попаденията за гостите вкараха Игор Джоман (17) и Жуниор Мапуку (78), точен за домакините бе Мартин Камбуров (33-а от дузпа).

Локомотив и Берое направиха хубаво първо полувреме, като гостите от Стара Загора първи създадоха чисто положение за гол и успяха да го реализират.

Точен в 17-ата минута беше халфът Игор Джоман, който получи топката на границата на наказателното поле от Атанас Зехиров и я изпрати в мрежата на Теодор Скорчев с прецизен изстрел в десния ъгъл.

Малко по-късно и Неманя Милисавлевич имаше шанс да се разпише в полза на Берое, но неговият удар не попадна в очертанията на вратата.

Отговорът на Локомотив дойде в 32-та минута на срещата, когато Венцислав Василев спря с ръка центриране, а нападателят на домакините Мартин Камбуров беше точен за 1:1.

Второто полувреме беше доста по-скучно от първото и в него липсваха головите положения в първите 20 минути. И точно когато публиката почти заспиваше на трибуните, Оливие Боне направи пропуска на кръга в "А" група.

Мартин Камбуров открадна топка в половината на Берое, а отлично организираната атака стигна до халфа на пловдивчаните. Останал на няколко метра и сам срещу вратата обаче, той би високо над напречната греда.

Берое се възползва от труса в редиците на Локомотив и поведе отново в резултата в 78-та минута. Тогава на чиста позиция беше оставен Жуниор Мапуку, който вкара за 2:1 в полза на старозагорците.

Локомотив - Берое 1:2

Голмайстори:

0:1 Игор Джоман (17)

1:1 Мартин Камбуров (33-дузпа)

1:2 Жуниор Мапуку (78)

Локомотив: Теодор Скорчев, Кирил Котев (54-Николай Димитров), Александър Тунчев, Пламен Крумов, Христо Стамов, Георги Вълчев, Оливие Боне, Дани Кики (69-Димо Бакалов), Бирсент Карагарен (77-Бирсент Карагарен), Йоан Ласиман и Мартин Камбуров

Берое: Благой Макенджиев, Иво Иванов, Атанас Зехиров, Венцислав Василев (58-Владимир Зафиров), Веселин Пенев, Игор Джоман, Елиаш, Стивън Петков (51-Жуниор Мапуку), Неманя Милисавлевич, Спас Делев и Георги Божилов (67-Георги Андонов)