Опитите на Гриша Ганчев да разтовари ЦСКА от дългове на стойност 30 милиона лева най-вероятно ще претърпят провал. БФС и правната му комисия няма да дадат позволение на новорегистрирания клуб от Гришата на име ФК ЦСКА да замени в първенството сегашния ПФК ЦСКА. Целта на Ганчев е да подмени двете дружества, след което новият ФК ЦСКА да продължи във „В" група на мястото на сегашния, който е обременен с над 10 милиона лева дълг към НАП и още 20 милиона към частни кредитори.

Източник от БФС съобщи пред „Всеки ден", че по казуса вече се работи. „И да искат да услужат на Гришата, няма как да стане. В лицензионния правилник изрично пише, че подобни схеми с цел разтоварване от задължения са абсолютно забранени. Такова е и мнението на повечето от юристите в правната комисия на БФС, която трябва да излезе със становище пред Изпълкома", разясни същият източник.

Формално заседанието на тази комисия беше отложено. То трябваше да се състои днес, но шефът на БФС Боби Михайлов хукна към швейцарския град Нион. В УЕФА той и останалите от ръководството на европейската футболна централа имат кризисно съвещание във връзка с аферата около Мишел Платини. Михайлов се очаква да се прибере в четвъртък, а първите заседания по случая с ЦСКА може да бъдат свикани най-рано в петък. „Боби иска да оправи бакиите на армейците, но просто досега не може да се намери законен начин. А УЕФА следи много внимателно случващото се с ЦСКА", допълниха още от БФС.

При това положение на Ганчев най-вероятно ще бъде казано, че новият ФК ЦСКА трябва да почне в първенството чак от следващата година. Като компромис евентуално ще се мисли начин да тръгнат направо от „В" група, а не от селската четвърта дивизия. Сегашното дружество е в неплатежоспособност и там вече влезе синдик.

В същото време единият от ликвидаторите на ЦСКА Александър Томов - Лупи се провали на детектора на лъжата. Той се подложи на процедурата в предаването „Комбина" по Нова телевизия. Профайлърът Тодор Тодоров заяви, че Томов е изментил по въпросите с източването на ЦСКА и „Кремиковци". Той се опита да прехвърли отговорността на други хора, като за ЦСКА изкара виновни фамилиите Манджукови и Инджови, които поеха клуба от него в началото на април. Основно лъжеше в два момента, които като цяло много си приличат. Става въпрос за фалирането на ЦСКА и на „Кремиковци", каза Тодоров.