Българският треньор Стойчо Младенов наскоро завърши египетската си авантюра, но вече има ясна представа къде иска да продължи да работи.

Бившият наставник на ЦСКА има намерение да се присъедини към Станимир Стоилов и Димитър Димитров и да започне работа в Казахстан. Това съобщи българската легенда в казахстанския футбол Станимир Димитров.

"Вчера ми се обади един от най-добрите български треньори - Стойчо Младенов. Той ми каза, че ако се появи вариант в Казахстан, то той смело би дошъл тук", заяви Димитров пред Sports.kz, цитиран от Спортлайн.

Бившият играч на Тобол заяви, че не е получил покана да помага на Херо в Иртиш и в момента си почива. Той разкри каква е причината българските специалисти да предпочитат да работят в чужбина.

"В последните години у нас останаха малко качествени български играчи, тъй като футболните школи не функционират в пълен обем. няма пари. Добрите треньори не искат да работят, без да им се плаща достойно за труда".

"Например, през лятото ми предложиха да тренирам отбора до 15 г. на Черноморец (Бургас) срещу 250 евро. А не беше и ясно дали наистина ще ги получа, или не", откровен е бившият футболист.