Холандецът Върджил Мисиджан ще отсъства още поне два месеца от терена, пише „Тема Спорт". 

Той получи проблем в коляното през октомври и от тогава не е играл футбол. 22-годишният футболист се контузи в мача на дублиращия тим с Локо ГО (1:4) в Б група.

Първоначално прогнозите бяха, че крилото ще пропусне срещите на зелените само до Нова година, но впоследствие се оказа, че травмата му е по-сериозна. 

От клуба обаче така и не обявиха каква точно е контузията му. Най-вероятно става въпрос за увреждане на кръстните връзки на коляното. Заради това Вура въобще не пътува със съотборниците си за лагерите в Турция, а остана да се възстановява с физиотерапевт в родината си.

Засега рехабилитацията му върви по план и от треньорския щаб очакват да могат да го използват в средата на април.

Настоящият сезон се превърна в кошмар за Мисиджан не само заради тежката контузия, а и от слабата форма, в която се намираше преди нея.

Припомняме, че неубедителното му представяне накара бившия треньор Едуард Ераносян да го извади от групата за дербито с Левски на "Герена", завършило 1:1, а след това го изпрати в дубъла. 

През кампанията Върджил е записал 11 срещи и е вкарал 2 гола. За сравнение през миналото първенство той се разписа 10 пъти в 28 мача.

Извън сметките на треньорския щаб до края на април ще бъде и десният бек Сисиньо, който скъса мускул в спаринга с Виктория Пилзен (2:1).