Борислав Михайлов празнува 53-ия си рожден ден днес. Президентът на Българския футболен съюз и член на Изпълнителния комитет на УЕФА получи поздравления от колегите си във федерацията, както и от много колеги-президенти на европейски асоциации.

Всички те пожелават на капитана на националния отбор, който спечели бронзов медал на Мондиал'94 в САЩ, най-вече здраве и късмет на цялото семейство Михайлови, както и още много професионални успехи.

Михайлов е роден през 1963 година в София, като е син на бившия вратар на Левски (София) и националния отбор Бисер Михайлов и баща на националния вратар Николай Михайлов.

Юноша на Левски, където играе от 1981 до 1989 година. След това кариерата му минава през Белененсеш (Португалия), Мюлуз (Франция), Ботев Пловдив, Рединг, Славия и Цюрих (Швейцария).

В националния отбор има 102 мача, където играе в периода 1983-1998 година. Постижението бе рекорд допреди няколко години, който бе подобрен от Стилиян Петров. Избран е за президент на БФС на 21 октомври 2005 г., като сменя на поста Иван Славков.

Ето и няколко любопитни факта за Боби Михайлов:

Избран за Футболист №1 на България през 1986 г.

След скандалния финал за купата през 1985 г. между ЦСКА и Левски е сред наказаните, заедно с Христо Стоичков, с изключване от футбола. Малко по-късно обаче е реабилитиран

Той е участник за 3 световни първенства с националния отбор на България – Мексико 1986, САЩ 1994, Франция 1998.

Заема второ място във вечната класация за най-много мачове с националната фланелка – 102. Рекордът му бе подобрен преди няколко години от Стилиян Петров, който записа 106 мача.

Рекордьор по мачове като капитан за националния отбор – 60.

През март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА и така става първият българин с това признание.

В свободното си време обича да ходи на лов.

Има три деца - Бисера и Николай от първия си брак, както и Елинор от брака си с Мария Петрова. В края на 2008 година се ражда и първият му внук.