Димитър Пенев отново е на линия! Стратега даде интервю преди началото на новия сезон в „А" група. И както обикновено, Пената изръси куп бисери, някои от които със сигурност ще влязат в златния му фонд. 

В началото на разговора Димитър Пенев беше запитан на какво дередже е българският футбол. Мъдрецът от Мировяне си намести очилата, помисли малко и заяви:

- Eми, някъде сме към средата. Ако се разтопи, ако ледовете се разтопят и да сме некъде на риба, може да се удавим с рибата, нооо...

-    Удавници сме, така ли?

-    ...но терените са здрави и трябва да помогнем на нашия футбол.

-    А накъде отива българският футбол, господин Пенев?

-    На този етап сме още в зимен сън. Трябва да чакаме осми март, да премине тази дата, да има усмихнати момичета, жени, семейства, за да ни подскажат в каква посока. Ако не можем да се оправим до осми март, нека даааа..., ха-ха, нека да погледнем към женския род осми март. Да се усмихнем, дано да ни донесат кадема.

-    Да не ни хване пролетна умора след това?

-    Неее, смятам, че няма. Българинът не се поддава на тези умори. Подмладяване става и за седмица, и за ден, когато имаме добри футболисти, с добри качества. Имам много добри момчета, ама мълчаливи са. Дали в институт, дали на улицата, важното е да има качества, за да можем да побеждаваме, да можем да се класираме за дадено първенство. Защото последните 25 години нещата са много притеснителни. 

-    От „Левски" поискаха оставката на цялото ръководство на БФС, включително и на президента Борислав Михайлов. Време ли е да си ходят тези хора?

-    Не, аз смятам, че такива решения, такива ежедневни подмятания, ами това е несериозно.