Треньорът на Ботев Николай Костов остана разочарован след 2:2 с Пирин и заяви, че „канарчетата” не са спечелили на практика спечелен мач.

„Разбира се, че съжалявам, след като сме водили до последната минута и последната секунда. Превъзхождаме Пирин, имахме и териториална и игрово преимущество. Играем нелош комбинативен футбол . Уважавам противника, който е бояк противник, стана хубав мач. Не спечелихме спечелен мач”, каза Костов след драматичното реми.

Според него големият проблем на Ботев са статичните положения пред тяхната врата и високите центрирания.

„Ще се анализират всички голове и ситуации, видимо има някакво напрежение след центрирания, където се създават мелета. Там е големият проблем, който трябва да анализираме и да не допускаме в бъдеще такива грешки”.

Той обясни какво печели Ботев с новата схема 3-5-2.

„В 3-5-2 стабилизираме централната защитна двойка, която беше досега. Играем с трима централни защитници, за да не получаваме такива фронтални атаки като в предните мачове. Успяхме до известна степен да се стабилизираме. Мисля, че успешно играем в тая схема, но това е футболът”.

И обясни защо пусна Божидар Васев в 25-ата минута като смяна, а после пък го извади.

„Целта беше да замени Боби (Тютюков), който не успя изобщо да влезе в мача. Васев не е готов за игра, той доста време отсъства и не беше готов за такива напрегнат двубой, който изисква много бягане, много тръчане, не беше готов”.

Къде е напреднал Ботев?

„В притежание на топката не сме лоши, имаме напредък, в организацията на отбора, плътността, с която играем. Това са положителните неща, нашият отбор не се разкъсва така лесно”.

„И аз очаквам резултатът от 11 май. Цялото бъдеще на Ботев е засегнато”, завърши Костов по повод очакваните промени в клуба.