Ботев Пловдив и Пирин врътнаха 2:2 на стадиона в Коматево, в голяма футболна драма. Това стана в среща от 31-ия кръг на родната "А" група.

Домакините бяха на косъм от успеха, но Маркиньос ги наказа в 94-ата минута и така донесе скъпоценната точка на "орлетата" от Благоевград.

След ремито Пирин е 8-и с 23 точки, докато "канарчетата" са на 7-ата позиция с 30 точки.

Освен това тимът от Пловдив вече пет поредни кръга не познава вкуса на успеха и кризата в отбора се задълбочава все повече и повече.

Тошев си заби автогол и така домакините излязоха напред в резултата, в самия край на полувремето, а след това се реабилитира и изравни в 59-ата минута.

Неделев вкара ювелирно попадение в 88-ата минута, а Маркиньос донесе точката на гостите с гол в последните секунди на продължението.

Срещата започна доста интересно и още в 8-ата минута реферът отмени неправилно чист гол на Пирин! Тошев подаде на Тасев на празна врата и младокът реализира, като попадението бе отменено заради засада, но на повторенията се видя, че такава всъщност нямаше.

През следващите минути Костов на два пъти спаси вратата си след шансове за домакините, а постепенно темпото поспадна и опасностите не бяха толкова много и толкова чисти.

В 39-ата минута Златков на втора греда пропиля страхотен шанс да реализира, но в самия край на полувремето Ботев поведе. Мартин Тошев си заби ефектен автогол с глава и изведе домакините напред.

В 59-ата минута той се реваншира и изравни, след като засече с глава прекрасно центриране на Траянов и вкара деветото си попадение в родния елит за сезона.

Последваха не толкова интересни минути, но в 88-ата минута Неделев вкара с прекрасен удар от фаул. По всичко изглеждаше, че Ботев ще победи, но в 94-ата минута Маркиньос се разписа за крайното реми. Той овладя една топка в наказателното поле след центриране на Тошев и реализира.