Босът на Славия Венцеслав Стефанов бе на седмото небе след класирането на тима му в Лига Европа.

"Белите" победиха днес Монтана с 3:1. Стефанов иска български футболисти от неговия тим да попадат по-често в националния отбор, а не "неидентифицирани извънземни", които се натурализират и играят за България.

„Имаше моменти, в които се притеснявах за класирането ни в Европа. Момчетата показаха воля и в най-тежките мачове показаха сили и характер. Ние сме сами срещу всички. Този път сами достигнахме до четвъртото място“, каза Венци Стефанов пред Диема Спорт.

„Искам да благодаря и на Иван Колев и неговия екип, защото те започнаха подмладяването на отбора. Искам да благодаря на моя приятел Саша Тарханов, че повярва и дойде при нас в България, а с неговия опит и смелост наложи тези млади и талантливи деца, които ще имат щастието да играят в евротурнирите. Аз вярвам, че ако има повече такива треньори у нас, България ще има силен национален тим от наши момчета, а не от неиндифицирани... всякакви извънземни, които идват в България и ги натурализираме, за да играят за националния", продължи босът на Славия.

„Когато Саша (б.р. - Александър Тарханов) дойде тук и видя първите тренировки, след което каза, че имаме страшно много талантливи играчи. Щом треньор с такъв опит го казва... Благодаря на всички мои колеги, лично на Младен Михалев и другите, с които ръководим Славия. Ще продължим да следваме нашия модел - да налагаме български млади футболисти и опитни също, защото не може само с млади. Много скоро Славия ще заеме мястото, което заслужава не само в Европа, но и в българското първенство“, каза Стефанов.

„Когато дойде моментът, ще обявим кои са новите попълнения. Човекът, който отговаря за селекцията и всичко, се казва Саша Тарханов“, добави членът на Изпълкома на БФС.