Кметът на Русе Пламен Стоилов е провел среща днес с новия изпълнителен директор на ФК Дунав Ивайло Петков и с президента на клуба д-р Симеон Симеонов, съобщиха от общинската управа в града. 

Ръководството на клуба и на общината са категорични, че трябва да се създаде силен екип за предстоящото представяне на отбора в "А" група. 

Ивайло Петков е допълнил, че най-важно е да се развива детско-юношеската школа и да се ремонтират базите.

"Общината прави всичко възможно ФК Дунав да играе на Градския стадион в Русе пред своите фенове мачовете в "А" група и то още от началото на футболното първенство", заявил кметът Пламен Стоилов по време на срещата. 

Ремонтните дейности, финансирани от общината, включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход.

"Изцяло ремонтните дейности ще приключат до началото на новия шампионат, с което ще изпълним ангажимента си за ремонт на базата. В същото време, сме депозирали в Министерството на спорта проектно предложение за ремонт на стадиона. Според това кога ще получим средствата за терена и осветлението, зависи кога ще финализираме ремонта.

За рехабилитацията на терена ще ни трябват минимум два месеца. Ако успеем да получим компромис от БФС за терена, мисля, че русенци заслужават да гледат първите мачове на Дунав в "А" група на Градския стадион", заявил Стоилов, цитиран в прессъобщението.