Локомотив Пловдив направи екзотичен трансфер. Черно-белите се подсилиха с национал на Таджикистан. Това е халфът Парвизджон Абдулоевич Умарбаев. 21-годишният футболист пристигна в Пловдив вчера. Той премина задължителните медицински изследвания, след което подписа за 2 години и се включи в заниманието на тима.

Умарбаев притежава двойно гражданство - таджикистанско и руско. За последно Парвизджон се подвизаваше за шампиона на Таджикистан - Истиглол. Младокът е изкарал 4 години в школата на руския Рубин Казан, където записва и няколко мача предимно в турнира за Купата на Русия. Играел е под наем по един сезон в други два руски клуба - Нефтехимик Нижнекамск и Химик.

След това преминава в тима от родината си Истиглол. Умарбаев има един мач за юношеския национален отбор на Русия до 18 години. Записал е три двубоя и един гол за младежкия тим на Таджикистан.

Полузащитникът е изиграл и 7 мача за представителния състав на страната си. С неговото привличане на „Лаута“ целят да запълнят празнината след напускането на Стефан Велев. Младият таджикистанец е инвестиция за бъдещето.

В същото време стана ясно, че в последния момент в Локо е пристигнала още една оферта от чужбина за централния защитник Иван Иванов.