Любопитни имена са били предложени на Ботев Пд. Футболни мениджъри са се опитали да пробутат на "жълто-черните" три бивши звезди на родни клубове начело с Гара Дембеле. Другите двама са Янис Зику и Жуниор Мапуку. 

Евентуалното привличане на бившата звезда на "червените" и на нападателя, направил фурор с екипите на Локо Пд и Левски, изглежда немислимо. Зику е с наднормено тегло, а Дембеле отдавна е без отбор и е далеч от формата, която демонстрираше на Герена.

Преди време, когато Ботев Пд се издържаше от банкера Цветан Василев, имаше вариант Дембеле да бъде привлечен, но до сделка не се стигна.

При Мапуку пък ситуацията също е доста сложна, тъй като той има сериозни финансови претенции, освен това избягалия преди време от Берое футболист е желан и от Левски.

Вчера "жълто-черните" се прибраха в Пловдив от лагера в Трявна. По информация на "7 дни спорт" треньорът Николай Костов е одобрил котдивоареца Яя Меледжи, който караше проби.

Очаква се да му бъде предложен 2-годишен договор. Другият тестван - нападателят Даниел Кутев, ще продължи с опитите си да впечатли наставника и по време на предстоящия втори подготвителен лагер в Трявна.