Министърът на спорта Красен Кралев подкрепи последните промени в българския футбол, като заяви, че те са в интерес на по-доброто развитие на този спорт у нас. 

"Няма как да продължи да се нетолерира спазването на финансовия феърплей. Футболът е един продукт - не можеш да разчиташ на присъствие на феновете, ако не си оправиш стадиона", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кралев коментира и очакванията за предстоящите Олимпийски игри в Рио.

"Тайбе Юсеин, Мими Христова и Елица Янкова могат да се поздравят с медали, стига да имат добър шанс при жребия и да бъдат максимално концентрирани. При мъжете са Даниел Александов, Борислава Новачков, Михаил Ганев, които са калени в много битки и биха могли да се възползват от всяка предоставена им ситуация", коментира министър Кралев.

То смята, че отговорност по казуса с допинг пробите на руските спортисти, които не бяха допуснати до олимпиадата в Рио, трябва да бъде проверен и санкциониран от властта в Русия.

"Имаме признанията на шефа на лабораторияпта Григорий Родченков, на Виталий Стоянов, който е служител на допинг лабораторията, отделно повторните тестове, проби, които се правят, доказват по категоричен начин, че те са ползвали забранени субстанции", коментира Кралев.

Според него ако МОК са били допуснали Русия и руските спортисти да бъдат тотално отстранени от игрите в Рио, тогава казусът е щял да бъде политически.

Видео с цялото интервю на Красен Кралев вижте ТУК!