Локомотив Пловдив врътна реми 1-1 със съгражданите от Ботев в пловдивското дерби, което се игра на стадион ''Лазур'' в Бургас. Това бе среща от първия кръг на новия формат на елитния ни ешалон.

Това бе мач номер 103 между двата тима в исторически план. Равенството е 29-о между тези два състава.

Атмосферата на стадиона пък бе страхотна и хиляди фенове и на двата тима подкрепяха любимците си.

Първото попадение бе дело на Дани Кики в 67-ата минута на срещата.

В 76-ата минута обаче Иван Стоянов изравни, макар и след попадение от засада. 


Срещата започна нервно и още в 5-ата минута играчите на Локо имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Крум Стоянов в наказателното поле. Реферът обаче прецени, че в ситуацията играчът на ''канарчетата'' не е играл с умисъл.

Три минути след това Везалов направи много груба грешка в отбрана, но Иван Стоянов не успя да се възползва и в крайна сметка бранителят си поправи грешката.

В 13-ата минута Локо сътвори страхотна възможност за гол. Умарбаев бе изведен по прекрасен начин в наказателното поле, но Георгиев действа изключително умело и изби топката от краката на противниковия играч. 

През следващите минути нямаше особено интересни положения пред двете врати.

В 31-ата минута обаче Ботев създаде много добър шанс. Стенио получи топката в наказателното поле и понечи да стреля, но Везалов изчисти в корнер. 

Четири минути след това Камбуров отправи снаряд от дистанция, но топката премина над пределите на вратата.

В самия край на полувремето Локо пропиля страхотен шанс, след като Марчев засече с хубав плонж, с глава, една центрирана топка, но стражът на Ботев се намеси феноменално, за да спаси вратата си.

Второто полувреме започна доста активно за Ботев и в 49-ата минута отборът на ''канарчетата'' стигна до отличен голов шанс.

Бризола получи пас в наказателното поле, но техничният му удар премина на сантиметри от страничната греда.

В 63-ата минута ''канарчетата'' имаха още едно добро положение. Жоао Паоло затрудни максимално Пиргов, но стражът на Локо със сетни сили изби топката в корнер. 

В 67-ата минута Локо стигна до попадение. Траянов намери по прекрасен начин Райков, който отправи удар, но Георгиев отрази топката. Тя обаче попадна в краката на Кики, който около точката на дузпата успя да реализира, макар че имаше и лек рикошет в противников играч.

В 72-ата минута Жоао Пауло получи топката в удобна позиция и отправи удар от малък ъгъл, но Пиргов спаси.

Четири минути след това Иван Стоянов изравни, след като бе изведен добре от Жоао Пауло и с удар по диагонала матира стража на Локо, но голът му бе от засада. Въпреки това съдията го зачете и направи груба грешка.

В 89-ата минута Райнов направи фрапантен пропук и от границата на малкото наказателно поле изсили много топката и я прати високо над вратата. В крайна сметка нямаше повече голове до края. 

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1-1 

0-1 Дани Кики 67
1-1 Иван Стоянов 76

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Георгиев, Панов, Терзиев, Стенио, Стоянов (72 - Кикарин), Бризола, Юсеин (75 - Чандъров), Жоао Паоло, Милев (47 - Костадин Стоянов), Неделев, Стоянов

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Пиргов, Горанов, Везалов, Котев, Крумов, Райнов, Траянов, Умарбаев (56 - Кики), Райков (79 - Бакалов), Марчев, Камбуров