Берое постигна успех с 1:0 над Пирин в среща от петия кръг на Първа професионална лига.

Мачът се игра на стадиона в Стара Загора, а голмайстор стана японецът Кохей Като, който вкара първия си гол с екипа на заралии.

След успеха си ''зелените'' събраха 9 точки и заеха третото място. Благоевградчани са десети с 4.

След петия кръг в първенството предстои пауза, в която ще се изиграят мачове от световните квалификации за Мондиал 2018. България посреща на 6 септември Люксембург.

Темпото през първото полувреме  в Стара Загора бе бързо, но опасните и интересни положения липсваха.

Отборът на Пирин прие играта в половината и разчиташе на контраатаки, до които рядко се стигаше. Берое, от своя страна, владееше повече топката, като възпитаниците на треньора Александър Димитров разиграха продължително с много докосвания, но в играта им липсваха агресивност и идеи.

Единственото по-интересно положение за цялото първо полувреме бе в полза на гостите от Благоевград. В 32-ата минута Димитър Благов пое топката в половината на Берое, спечели няколко метра и стигна до дъгата на наказателното поле. От там той отправи мощен удар, но топката мина над вратата, пазена от Благой Макенджиев.

Като цяло „орлетата” играха затворено, но по-правилно от своя съперник. Те така и не остави свободни пространства за нападателите, които така и не успяха да намерят верния път към вратата на Красимир Костов.

Той не трябваше да прави решителни спасявания. В 23-ата минута Александър Василев шутира силно от дистанция, топката тупна точно пред стража на гостите, но той спокойно я улови.

Второто полувреме започна ударно за заралии. Домакините се впуснаха в атака веднага след подновяването на играта и това даде резултат.

В 47-ата минута Алекс Колев получи в наказателното поле и веднага намери Кохей Като. Японецът се освободи и отправи силен удар, с който не остави никакви шансове на Краси Костов.

При това положение Алешандре Ханс бе много неубедителен, като изпусна да заеме позиция навреме и да покрие Колев. Това бе дебютен гол за Като.

До края на двубоя Берое не изпусна инициативата. На терена имаше сякаш един отбор – този на домакините. Те владееха чувствително повече топката и не спираха да атакуват, докато Пирин така и не успя да затрудни и застраши Макенджиев.

Берое (Стара Загора)- Пирин (Благоевград) 1:0 (0:0)

Голмайстор: 1:0 Кохей Като 47

Берое: Благой Макенджиев, Венцислав Василев (69- Атанас Зехиров), Илия Миланов, Иво Иванов, Веселин Пенев, Кохей Като, Педро Маркес (79- Ерик Почански), Александър Василев, Георги Божилов (56- Евертон Джилио-Том), Неманя Милисавлевич, Александър Колев

Пирин: Красимир Костов, Кристиан Кощърна (46- Орлин Старокин), Стилиян Николов (79- Венцислав Бенгюзов), Румен Сандев, Алешандре Ханс, Александър Башлиев, Антон Костадинов, Тодор Траянов (70- Даниел Младенов), Димитър Благов, Станислав Костов (70- Владислав Златинов), Тони Тасев

Съдия: Георги Димитров (София)
Жълти картони: Антон Костадинов, Даниел Младенов, Владислав Златинов (Пирин)
Стадион Берое: 2000 зрители

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=c6e4d5336b" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>