"Всеки, който ни подцени, ще бере много ядове с нас". Това заявиха от треньорския щаб на Дунав, след като отборът оглави еднолично класирането в Първа лига 5 кръга след завръщането си в елита след 25-годишно прекъсване. Това се случи, след като "драконите" победиха досегашния лидер Черно море с класическото 3:0. 

"Вкарахме ранен гол в 9-ата минута и те тръгнаха да търсят начини да ни отговорят. Владееха повече топката, но пък за сметка на това ние бяхме много по-ефективни. Победихме Черно море с тяхната игра, с пресиране, с повече желание, с повече агресия. Спечелихме много първи топки. Победихме напълно заслужено", отчетоха още Пламен Донев, Веселин Великов и Людмил Киров. 

С този успех дунавци събраха актив от 13 точки, които се натрупаха и след победите над „Нефтохимик“ в Бургас с 2:1, над Локомотив Горна Оряховица в Пловдив с 2:0 и над Пирин Благоевград с 1:0 в Разград, както и равенството 0:0 в първия кръг с Верея Стара Загора на "Лудогорец Арена". Въпреки това в Русе са здраво стъпили на земята и са категорични, че целите пред отбора са свързани с утвърждаване в елита. 

"Определено смятам, че колективът е в основата на добрите ни резултати. Имаме страхотен колектив и се познаваме перфектно. Раздаваме се на 100% във всеки мач. Въобще не се главозамайваме, че сме направили кой знае какво. Рано или късно и ние ще загубим, но във всеки един мач излизаме за победа“, категоричен бе Мирослав Будинов след победата над Черно море.