Треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев изрази задоволството си от равенството 2:2 с Лудогорец и похвали футболистите си за играта на "Лаута".

Специалистът обаче обвини рефера на мача Станислав Ставров, че е изнервил двубоя. Илиев дори сподели, че съдиите не трябва да помагат на Лудогорец, а на останалите тимове в шампионата.

„Трудно е да се каже дали спечелихме или загубихме точки. Имахме ситуации да победим, но можеше и да загубим. Искам да поздравя футболистите си за характера, за който проявяват във втори пореден мач, в който се пробват да направят обрат".

"Поздравявам ги за усилията срещу един отбор, който няма нужда от представяне. През първото полувреме почти не оставихме шансове за гостите. Как да караш футболистите да влизат в единоборства, като всяко пипане е фаул. Предпочетохме да се приберем в собствената половина и да ги изчакваме“, коментира Илиев.

„Можем повече, погледнато от игрова гледна точка. Без да обвинявам някого, съдията изнерви целия мач. Ако Лудогорец иска да дърпа другите отбори напред, няма нужда от това да му се помага, напротив".

"Ако искаме да израстване, трябва ние да имаме някакъв авантаж, защото както и да погледнем Лудогорец във всички отношения е по-добър от другите. На полувремето вместо да говоря за футбол, аз се мъча да успокоя футболистите. Ако всичко отива към съдията ние губим главната идея да играем футбол“, каза още той.