Николай Митов-Калъфката официално бе назначен за треньор на Ботев Пловдив. На поста 44-годишният смолянчанин наследява подалия оставка миналата седмица Николай Костов. 

Опитният специалист развя белия флаг след загубата с 0:1 като гост на абсолютния дебютант в елита Верея (Стара Загора). При домакинската победа с 2:1 над Нефтохимик този уикенд пък "жълто-черните" бяха водени от един от помощниците му в Коматево - Николай Киров. 

"Много съм щастлив, че бях поканен от ръководството на Ботев да поема отбора. Това е клуб с големи традиции, обичан от многобройната си публика и за мен наистина е чест да бъда тук. Да ви кажа честно, това, което казват феновете, го приемам - няма проблем. Но аз ще ви кажа, че доверие не се купува, то се постига с много работа".

"Поемаме отговорност с моя щаб, че един ден, когато си тръгнем, хората ще останат доволни от факта, че сме работили тук. От дете до ден-днешен никога не съм имал човек зад гърба си. Всичко съм постигнал сам. Познавам собственика Румен Чандъров само от година. Няма как той да ми се бърка в работата", заяви Митов.

Привържениците на "канарчетата" обаче се обявиха твърдо против назначаването на Митов. "Бултрасите" заявиха своята позиция със следното съобщение: 

"Сдружение "Клуб на привържениците на (Ботев (Пловдив) и Обединени фракции "БУЛТРАС" заявяваме от името на всички организирани фенове на най-стария клуб в България, че лицето Николай Митов е НЕЖЕЛАНО на поста старши треньор!"

Николай Митов започва кариерата си като помощник треньор в Локомотив Мездра през сезон 2008/09. След като кариерата му преминава през Левски, Славия, Локомотив Пд, като следва нов престой на „Герена“.

През сезон 2012/13 той поема „сините“ и като старши треньор, но губи последователно титлата и купата на България, след което си спечелва и прозвището "Калъфката".