Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски беше изключително критичен към играчите на отбора след загубата 2:3 от Пирин в 9-ия кръг на „А” група, като им постави ултиматум.
 

„Беше очаквана загуба за мен. Още от обед знаех, че ще паднем. Знам, че те се помпат, помпат, помпат и по някое време им изпуснат амортисьорите и то се получи това, което е. Винаги, когато подценят някого, се получава това нещо. И много жалкото е, че се повтарят от миналата година грешките. Това е жалкото.”
 
„С всички говорих. Мога да ви кажа най-откровено, че им поставих ултиматум – или, или. Или ще направя отбор заедно с Илиан Илиев, защото те не могат да подливат вода и на мен, и на некой… Или да играят, или ще почвам с юношеския отбор, ще изпадна в Б група и пак ще се върна в А. Ако трябва. Но няма да допусна повече да се подиграват нито с мен, нито с ръководството, нито с феновете. Няма това да го допусна!”
 
„Аз не съм по глобите. Аз съм по директните освобождавания. Който не става, си заминава.” 
 
„Ти очакваш ли някой да говори от тях, освен Мартин Камбуров и Котев? И Ванчо Траянов, но Ванчо винаги си мълчи. Тези, които дават нещо, те могат да говорят.” 
 
„Дали ще има освободени? Това си зависи от треньора. Ако зависи от мен, да. Треньорът ако каже… До Нова година няма как да стане, но от Нова година сигурно ще има. Трябва да си помислят добре, защото Локомотив е име и Локомотив ще си остане име с тях или без тях”, коментира Крушарски пред камерата на PlovdivDerby.