Локомотив Горна Оряховица разби Монтана с 4:2 на стадион "Градски" в Ловеч, в среща от 9-ия кръг на Първа професионална лига.

Този мач бе дебютен и за новия треньор на новака в елита Иван Колев, който започна кариерата си в тима по превъзходен начин.

С успеха си новакът постигна и първата си победа от началото на сезона и се отлепи от дъното на класирането.

Тимът вече е 12-и с 5 точки в актива си и по този начин изпревари Нефтохимик и Монтана. 


Новите попълнения на гостуващия тим пък демонстрираха страхотната си класа за родните терени. 

В 21-ата минута Курьор изведе напред гостите, след като получи отлично извеждащо подаване и с лекота преодоля противниковия страж. 

В 35-ата минута обаче монтанчани изравниха след гол на Стивън Петков, който засече с глава хубаво центриране на Атанасов.

В 50-ата минута Курьор вкара втория си гол в мача и отново даде аванс на своя тим. Генков го намери добре, а след това националът на Мартиника се справи с Иван Михов и матира Василев за втори път.

Десет минути след това и Кифуети се разписа, след като бе изведен сам срещу вратаря. Първият му удар бе спасен, но при добавката французинът не сгреши.

И Димо Атанасов бе точен за Горна в 70-ата минута, за да направи преднината на гостите 1:4. След центриране на Курьор стражът на противника изби топката, но тя попадна в краката на халфа, който не сгреши. 

В 82-ата минута домакините стигнаха до второ попадение след удар на Бала с глава.

МОНТАНА - ЛОКОМОТИВ ГОРНА ОРЯХОВИЦА 2:4
0:1 Курьор 21
1:1 Ст. Петков 35
1:2 Курьор 50
1:3 Кифуети 60
1:4 Атанасов 70
2:4 Бала 82

Монтана: Василев, Контохристос, Иванов, Трифонов, Михов, Шоко, Чипев, Петков (37 - Атанас Илиев), Генов (56 - Бала), Георгиев, Атанасов 

Локомотив: Банков, Керчев, Фиданин, Кавдански, Джоман, Курьор, Кифуети (68 - Атанасов), Христов (75 - Апостолов), Желев, Мечев, Генков 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=9c7b444093" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>