ЦСКА и "Левски" се изправят един срещу друг утре на националния стадион "Васил Левски". Дали това е поредното издание на вечното дерби у нас или е просто обикновен мач - темата в "България сутрин" коментираха председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян и депутатът и фен на ЦСКА Стефан Кенов.

Не излизаме срещу ЦСКА, защото ЦСКА почина на 9 септември 2016 г. Вечното дерби е в историята. Разликата между нас и вас е, че ние не позволихме това да се случи с нашия любим клуб.

С тези думи Степан Хиндлиян се обърна към събеседника си от ЦСКА, който от своя страна отвърна: Прекалено дълго време се води полемиката за името на ЦСКА. Привържениците определят кой е техният отбор, а не една юридическа гимнастика.  Аз съм решил, че това е моят отбор. 

"Има отбор, който носи червената фланелка и емблемата със звездата. Този отбор играе на "Българска армия" и феновете по трибуните са същите. Тези хора бяха с отбора и във В група", настоя "червеният" привърженик.

Според председателя на НКП на "сините" немалка част от публиката на ЦСКА не подкрепя този отбор. "Техни основни групи са се отказали да посещават "Българска армия", посочи гостът на Bulgaria ON AIR

Той коментира и разногласията в "синята" агитка между фракциите "София Запад" и "Южна дивизия", като акцентира, че е нормално не всички, които ходят на стадиона да бъдат приятели. 

"Имало е различни гледни точки и поемане на ангажименти, които не са били спазвани. "Южна дивизия" решиха, че няма да съществуват като "Южна дивизия", обясни гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Стефан Кенов контрира, че ЦСКА е най-посещаваният клуб в страната и има най-много фенове. Той е на мнение, че утре ще има много хора по трибуните и това ще бъде най-посещаваният мач през годината. 

Двамата се обединиха зад мнението, че състоянието на българския футбол е лошо, а вината е на ръководството на БФС. 

"БФС е вонящо блато, кадрува се. Не е нормално президенти на футболни клубове да са в Изпълкома", посочи Степан Хиндлиян.

"Почти всичко в българския футбол не работи. Трябва да се намери механизъм, по който да се отзовава ръководството преди да му изтече мандатът", коментира от своя страна народният представител.

Вижте тук какво още казаха двамата във видеоматериала!