Дунав Русе се задоволи с 1:1 срещу 10 от Монтана след невероятни пропуски и неумение пред вратата на гостите. Все пак дунавци се спасиха от поражението 10 минути преди края.

Проливен дъжд измъчваше и двата отбора през цялото време, но гостите нанесоха удар още 8-ата минута. Маркиньос центрира от свободен удар от дясно, а на задна греда Иван Михов беше оставен непокрит и с глава буквално разстреля вратаря Луков.

В 19-ата минута Петър Патев можеше да се разпише по идентичен начин, но в крайна сметка вратарят Иванов се справи. Само след три минути дунавци искаха дузпа заради предполагаема игра с ръка на Чапаев, който блокира удар на Будинов, но реферът не се поддаде на претенциите им.

След това русенци натиснаха, но можеха да бъдат наказани с втори гол. Комбинация между Шоко и Маркиньос беше продължена към Георги Коруджиев, който стреля, а вратарят Луков изби. В последвалото меле едва не стана автогол.

Домакините от Дунав Русе вдигнаха оборотите в началото на второто полувреме и получиха две чудесни възможности. Най-напред в 51-ата минута Антон Огнянов центрира от пряк свободен удар, никой не засече топката и Христо Иванов я изби в горната греда, а нямаше кой да направи добавка. В 56-ата минута защитникът на Монтана Раиф Мурадов си заработи два жълти картона в рамките на 30 секунди и заради два фаула срещу Юлиян Ненов.

В 63-ата минута Антон Огнянов отново изпусна положение, след като беше изведен сам снещу вратаря, но падайки на шпагат не успя да насочи топката в мрежата. Последваха прострелно центриране на Огнянов и пропуск на Будинов, като голяма заслуга имаше и вратарят Иванов, който спаси удара.

Мачът можеше да тръгне в различни посоки само в рамките на секунди в края. В 74-ата минута след центриране от корнер Искандар Джалилов стреля с глава, но Иванов изби с една ръка. После Милчев стреля с глава необезпокояван в гредата. Секунди по-късно резервата Фернандо да Силва проби и подаде на петър Атанасов, който на празна врата опита да вкара, но топката кацна на горната греда.

В 81-ата минута Васил Шопов най-после изравни. Бранимир Костадинов центрира отдясно към далечната греда, като влезлият като резерва Шопов беше изпуснат и с лек удар покрай вратаря прониза мрежата за 1:1. В 91-ата минута отново Костадинов улучи гредата, а при добавката неориентираният Будинов беше в засада и пропусна да донесе победата.

Дунав - Монтана 1:1 (0:1)

Голмайстори: 0:1 Иван Михов 8, 1:1 Васил Шопов 81

Дунав: Мартин Луков, Искендар Джалилов, Юлиян Ненов, Петър Патев, Михаил Милчев, Диян Димов, Ивайло Раденцов (41- Васил Шопов), Атанас Атанасов, Самир Аясс (65- Бранимир Костадинов), Антон Огнянов (84- Николай Колев), Мирослав Будинов

Монтана: Христо Иванов, Иван Михов, Антон Полюткин (86- Атанас Илиев), Андреас Васев, Сергей Георгиев, Маркиньос (74- Петър Атанасов), Гийерме Шоко, Тихомир Трифонов, Раиф Мурадов, Юлиян Чапаев, Георги Коруджиев (69- Фернандо да Силва)

Стадион: Лудогорец Арена: 2000 зрители
Съдия: Тихомир Алексов (София)
Жълти картони: Андреас Васев, Антон Полюткин, Раиф Мурадов (Монтана)
Червен картон: Раиф Мурадов (Монтана) - 57 минута

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=84bcaa41d2" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>