Спортният директор на Дунав Русе Ивайло Петков обяви пред Gol.bg, че категорично няма нищо вярно в писанията, в пресата, че Веселин Великов е пред уволнение.

Днес излязоха информации, че шефовете на Дунав са вдигнали мерника на специалиста, но подобен развой на събитията няма как да стане факт към днешна дата.

"Категорично заявявам, че Веселин Великов остава на позицията си отбора, въпреки че има разни писания относно това, че сме му вдигнали мерника", обяви Петков пред нашата медия.

"Всичко в отбора е нормално и информациите, че сме вдигнали мерника на нашия наставник, не отговарят на истината".

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов също опровега информациите, че може да се стигне до раздяла с Великов.

"Това са пълни глупости, несериозно е да се говори така”, отсече д-р Симеонов.

"Няма такова нещо! Говорим си съвсем нормално с Великов след мачовете”, ядоса се шефът на Дунав, цитиран от "24 часа".

"Имам абсолютно пълно доверие в треньорския екип, в състезателите. Тиражираните информации за скандали между мен и треньора Веселин Великов абсолютно не отговарят на истината!”, заяви д-р Симеон Симеонов.

Той отрече и изнесена наскоро информация за закупен от него нов скъп автомобил. "Моля медиите, да спрат със спекулациите по адрес на мен и Дунав. Нека първо да си проверяват информацията, която публикуват”, заяви д-р Симеон Симеонов.

Идеята за уволнение на треньора Веселин Великов наистина звучи абсурдно, особено в Русе. Дунав, отборът който след 25 години отсъствие влезе най-сетне в елитната група под ръководството на Веселин Великов и който през цялата есен играе мачовете си само на чужд терен, бе няколко кръга начело на класирането, а в момента се движи трети.

Русенци са клубът с най-нисък бюджет в групата и трудно си позволяват нови попълнения. Освен това, Дунав играе добър футбол и въпреки, че не печели в последните срещи, обикновено вратарите на съперника стават „играч на мача”. На този фон, евентуални упреци към Великов звучат напълно абсурдно, особено в Русе.