Ботев (Пловдив) е входирал на 25 октомври в община Пловдив искане за разваляне на концесията на клубния стадион "Христо Ботев", известен като "Колежа". За това информираха от управата на "жълто-черния" клуб. Двете страни са постигнали съгласие настоящата концесията на спортния комплекс да бъде прекратена.

Очаква се това да бъде одобрено на сесията на Общинския съвет на Пловдив на 10 ноември. Намеренията на управата на Ботев (Пд) е да вземе стадиона пак на концесия, но с ново дружество, за да може той да бъде завършен. Очаква се стадионът да бъде взет отново на концесия, но от ново дружество, което да довърши докрай строителството на "Христо Ботев".

ФК Ботев взе стадион "Христо Ботев" на концесия през 2013 година в срок от 35 години. Клубът, чиито собственикът тогава беше шефът на КТБ Цветан Василев, се ангажира да инвестира над 20 милиона лева за обновяването на спортния комплекс, който да бъде с 18 000. седящи места с 80% покрити трибуни, с прилежащ паркинг и административни помещения, отговарящи на категория III на УЕФА.

През лятото на 2014 година с фалита на КТБ спря изграждането на стадиона, който в момента е затворен.