Силното представяне на Локомотив (ГО) под ръководството на Иван Колев продължава и „железничарите“ стигнаха до нов успех в Първа професионална лига – 1:0 срещу Славия на стадион „Лаута“ в Пловдив. 

Единствената загуба в последните четири мача за горнооряховци остава тази в миналия кръг срещу Лудогорец.

Срещата започна равностойно, а първият удар по посока на една от двете врати дойде в 11-та минута, когато топката премина покрай рамката на Кирев. След това на два пъти Славия имаше шанс да открие резултата, но без успех.

След почивката Александър Терханов смени Иван Минчев с Георги Йомов и това сякаш не донесе нужния ефект, тъй като само три минути по-късно Йордан Апостолов от състава на Локо (ГО), който стреля от воле от границата на наказателното поле, а Кирев допусна фатална грешка, допускайки кълбото да мине под ръцете му.

След 70-та минута футболистите на Славия се активизираха, но направиха три поредни пропуска пред Банков.

След корнер в 79-та минута Омар Абуд стреля с глава на първа греда, но Симеон Мечев успя да спре топката, която след това бе уловена от Банков.

В 86-та Тихомир Кънев не успя да вкара топката в опразнената врата, след като Кирин излезе неразчетено извън наказателното поле и за малко Локо (ГО) да отбележат втория си гол в срещата.

Така Локомотив (ГО) стъпиха на 12-то място в класирането с 11 брой точки, а Славия са вече 10-ти с два пункта повече.

ЛОКО (ГО) - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Апостолов (58)

ЛОКО (ГО): Банков, Желев, Кавдански, Керчев, Фиданин, Джоман, Ндонг, Апостолов, Кифуети, Генков, Курьор.

СЛАВИЯ: Кирев, Абуд, П. Христов, А. Христов, Пашов, Семерджиев, Мартинов, Димитров, Минчев, Сердеров, Домовчийски.