Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкритикува формата на първенството и отново се обяви против постоянното пътуване на отборите, които трябва да играят в други градове. Според него, такива пътувания носят повече разходи, отколкото приходи от ТВ-правата.

Стефанов даде за пример мача Локомотив (ГО)- ЦСКА-София, който привлече 10 хиляди души на стадиона в железничарския град. Според него, ако тези 10 хиляди души са платили по 5 лева билет, въпросите 50 хиляди лева са влезли в касата на клуба. А досегашните 7-8 мача, които са се играли на стадион Локомотив в Пловдив, са донесли повече разходи.

"Само се замислете колко пари са пропуснали хората от Горна Оряховица от тези мачове, които са се играли извън града. Същото се отнася и за останалите отбори. Например Монтана. Вижте вчера колко хора имаше на техния мач, заяви още президентът на Славия.

"100 процента съм сигурен, че телевизионните излъчвания няма да донесат такива приходи на отборите. Те носят приходи на една фирма, която обаче е собственост на собственика на един клуб. А за мене това е конфликт на интереси.
 


"Първенството ще бъде много по-интересно, ако всеки си играе на своя стадион. И не е задължително да се играят всички мачове на осветление. Не че не е важно, но не е на всяка цена. Радвам се, че вчера прочетох едно подобно мнение на президента на Дунав. Малко по малко хората започват да се осъзнават. Накрая излиза, че си изял дървото и не знаеш на кой свят си.

"Представете си как мачовете с Черно море се играят в Каварна. Всеки софийски отбор гостува там. Ние две нощувки имаме за едно гостуване. Още малко ще направят мачовете и в Дуранкулак, тъкмо по-близо до Румъния, да го дават по румънската телевизия мача.

Стефанов не е доволен и от формата, който включва две фази на първенството- редовен сезон и след това разделяне на първа шестица и втора осмица, която пък се дели на още две групи по 4 отбора.

"Новият формат е уникална простотия. Някакво 6+8-15+2. Измишльотина на един ваш колега. По-добре да си стои и да изпълнява това, което му каже президентът. Щял да повиши посещаемостта - сега на някои мачове има по 10-15 човека.

"Но все пак крайната оценка може да бъде дадена след края на цялото първенство и това е през месец май 2017-а година. Не ми се струва обаче, че някои отбори с присъствието си в Първа лига допринасят за повишаването на качеството и интереса. Лошото е, че още през юни някои хора изсипаха една торба пари на 2-3 отворковци. Никого не нападам, това са само фактите, заяви още президентът на белите.