Тодор Неделев е отхвърлил оферта на шефовете на АПОЕЛ (Никозия) да го имат в състава си през пролетния полусезон, съобщиха за „Труд“ близки до 23-годишния национал. Капитанът на пловдивския „Ботев“, който е собственост на немския „Майнц 05“ до 30 юни 2018-а, остава при „жълто-черните“ и ще доиграе сезона като преотстъпен.

Кипърският АПОЕЛ, където се подвизава бившият десен бек на „Левски“ Живко Миланов, е един от петте клуба, проявяващи интерес към възвръщащия своя предишен блясък и форма Тодор Неделев. Въпреки офертата от шампиона на Кипър и настоящ участник в 1/16-финалите на Лига Европа, халфът не желае да напусне „Ботев“.

Проби в сряда при „жълто-черните“ започна 20-годишният плеймейкър от школата на „Славия“ (Прага) Ондрей Кокурек. Младокът е бил препоръчан на шефовете на „канарчетата“ от Васил Боев, български треньор на чешкия третодивизионен клуб „Литомерицко“. През есента Кокурек се е подвизавал именно в този тим и е вкарал 3 гола в 14 мача. Преди да се присъедини към „Славия“ през 2004 г., той е играл за родния си „Либуш“. Половин година е бил част и от „Виктория“ (Жижков).

Ондрей Кокурек трябваше да бъде изпробван в контролата на „Ботев“ със „Созопол“ в четвъртък, но тя пропадна заради 40-сантиметровия сняг, затрупал терените на базата в Коматево. Така първият приятелски мач на тима, воден от Николай Киров-Белия, ще е на 24 януари в турския курорт Алания срещу унгарския „Хонвед“ (Будапеща).