Александър Тунчев ще дебютира за четвърти път с екипа на Локомотив Пловдив. Това ще се случи в утрешното домакинство на Нефтохимик. Двубоят е от 13:00 часа на „Лаута“ и ще бъде излъчван пряко по Диема Спорт.

През лятото Александър Тунчев окачи обувките на пирона и влезе в щаба на Илиан Илиев. Той продължи да бъде помощник-треньор и на Едуард Ераносян. През зимата Едо успя да навие Тунчев да влезе във форма и го пускаше в контролите. А утре 35-годишният футболист отново ще се появи в игра.

Причината е, че треньорът има много кадрови проблеми. Кирил Котев се контузи на загрявката преди визитата на Верея (1:0) и се наложи Тунчев да бъде записван резерва. Първият няма да бъде готов за събота. А освен това наказани са още Павел Виданов, Пламен Крумов и Ванчо Траянов. Така срещу Нефтохимик Александър ще си партнира в центъра на защитата с Димитър Везалов.

На линия за бургазлии ще бъде и Дани Кики. Той получи травма в Стара Загора и бе заменен от автора на победния гол Умарбаев. Първоначално имаше съмнения, че Кики е получил комоцио, но те не се потвърдиха.

Вчера от Локо пуснаха в продажба билетите за Нефтохимик. Запалянковците могат да се сдобият с тях от магазина на „Лаута“. Пропуските за централната трибуна са по 12 лева, тези за „Спортклуб“ по 7 лева, а за „Бесика“ по 3 лева.

Собственикът на черно-белите Христо Крушарски пък обяви, че тимът изпитва остра нужда от своя база. „Всички документи за изграждането на такава са подадени по приложния ред в общината. Сега се очаква да отлежат подобаващо на някое бюро".

"Нямам идея кога ще дойде време да се одобрят, но аз съм готов да инвестирам. Чакам да ни одобрят концесията и започваме. Всеки обаче казва да изчакаме изборите, само да не стане така, че да дойдат и следващите“, каза Крушарски пред tribunaplovdiv.bg. „Много ми е болно, че Локомотив няма къде да тренира. Никой не иска да протегне ръка“, завърши бизнесменът.