Славия победи Локомотив (Горна Оряховица) в мач от 25-ия кръг на Първа професионална лига.

„Белите” се наложиха с 3:1 на националния стадион „Васил Левски”.

По този начин те вгорчиха дебюта на наставника на „железничарите” Александър Димитров.

За поражението на гостите влияние оказа и фактът, че заиграха с човек по-малко от 31-ата минута, когато червен картон получи Муса.

Първото попадение за възпитаниците на Владимир Иванов пък падна от дузпа, реализирана от Ивайло Димитров.

През втората част Сердер Сердеров покачи на 2:0, преди Фунду да намали. Васев пък оформи крайното 3:1 в продължението.

С тази победа треньорът на славистите на практика спаси кожата.


Славия натисна своя съперник още с началния съдийски сигнал.

Ивайло Димитров стреля до гредата, но в ситуацията той беше и в засада. Сердер Сердеров пък отправи силен удар от границата на наказателното поле, който бе избит с мъка от Банков в корнер.

След неговото изпълнение Велков засече с глава, но над вратата. Минчев и Сердеров пък не успяха да се разпишат след удари от фаул. Божидар Васев нанесе много силен шут от дъгата на наказателното поле.

Отиващата под гредата топка обаче бе избита акробатично в ъглов от Банков. След изпълнението на корнера, Ивайло Димитров засече с глава, но топката се отклони в дясната греда.

Вратарят на Локомотив трябваше да се намесва решително и след удар на Минчев. В 31-ата минута гостите останаха с човек по-малко.

При борба за висока топка Муса удари неволно Христов с лакът, за което получи втори жълт и съответно червен картон.

В 41-ата минута главният арбитър отсъди дузпа в полза на Славия, за нарушение в наказателното поле срещу Ивайло Димитров. 60 секунди по-късно потърпевшият бе безпогрешен от бялата точка за 1:0.

В самото начало на втората час Минчев можеше да удвои, но стреля от външната страна на мрежата. Джоман пък можеше да изравни, но от чиста позиция стреля в ръцете на Георги Петков. 

Тъкмо когато играта на гостите се намираше в подем, в 58-ата Славия нанесе втори удар. Сердер Сердеров получи чудесен пас от Стефан Велев и останал сам срещу вратаря прати топката покрай него за 2:0.

Локомотив обаче, въпреки че бе с човек по-малко, успя бързо да върне интригата в мача. Узунов центрира от фаул, а Георги Петков излезе да боксира неразчетено. Влезлият няколко секунди по-рано Аристоте Фунду изпревари вратаря и с глава намали изоставането на своя отбор. 

Малко по-късно се разигра копие на ситуацията, но този път Фунду стреля в ръцете на опитния страж. Божидар Васев опита да върне аванса от 2 попадения със задна ножица, но топката премина високо над вратата. 180 секунди преди края на редовното време Локомотив по чудо не изравни.

След центриране от корнер, Стефан Цонков засече с глава, но топката премина до лявата греда. В последата от 3-те минути добавено време Стефан Велев намери Божидар Васев около точката за изпълнение на дузпа. Последният с пътен удар не остави шансове на Банков, офомряйки крайното 3:1.

Славия - Локомотив (Горна Оряховица) 3:1

1:0 Ивайло Димитров (41)
2:0 Сердер Сердеров (59)
2:1 Аристоте Фунду (67)
3:1 Божидар Васев (90)

Славия: 1. Петков (к), 8. Васев, 9. Сердеров, 11. Пашов, 14. Димитров, 15. П. Христов, 17. Велев, 27. Мартинов, 66. Абуд, 13. Велков, 73. Минчев

Локомотив: 91. Банков, 8. Желев, 33. Цонков, 37. Керчев, 6. Фиданин, 24. Ндонг, 27. Джоман, 14. Кифуети, 28. Бен Отман, 75. Фенуш, 9. Муса