Положението в Ботев Пловдив е изключителни критично, разкриха източници от клуба. В момента в касата има средства само до края на сезона. Те са главно от продажбата на Жоао Паоло в Лудогорец и дребни спонсорски договори, които изтичат през лятото. 

Както е известно, Георги Самуилов развя бялото знаме на 21 февруари и върна акциите - 60% на Сдружение „Ботев 1912“, което притежаваше 1%. Останалите 39 процента от книжата са в ТЦ ИМЕ. През есента от Коматево си тръгна и другият собственик Румен Чандъров. Така реално в момента канарчетата са на автопилот.

Председателят на Сдружение „Ботев 1912“ Апостол Апостолов е в чужбина, като всячески се опитва да намери нови инвеститори, но засега удря на камък. Преди две седмици се заговори за руски бизнесмен, но всичко остана само на думи. Реално в момента няма информация някой да иска акциите на клуба.

Президентът Ангел Палийски е с изключен телефон, а наскоро бе в болница заради високо кръвно. Така вече близо месец нито един ръководен и отговорен фактор при жълто-черните не е говорил по темата, за да внесе по-голяма яснота относно бъдещето, което очевидно не е никак розово. В клуба очакват с нетърпение предстоящите парламентарни избори на 26 март с надеждата държавата да протегне ръка за помощ.

Голяма част от футболистите пък са готови да си тръгнат през лятото, ако няма положително развитие. Седем основни футболисти са с изтичащи договори през юни. Това са - Георги Георгиев, Виктор Генев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Радослав Терзиев, както и двама от юношите на клуба – Радослав Апостолов и Борис Тютюков. Към днешна дата няма никакви индикации за тяхното преподписване. Неделев и Вутов са под наем от Майнц 05 и Удинезе.