Футболистите на Ботев Пловдив бяха надъхани от ръ­ководството с премии преди домакинството си на Монта­на днес от 20:00 часа.

Президентът на клуба Ангел Палийски успя да намери пари и награди вчера канарчетата за победата с 2:0 над Берое на своя терен и ремито с Черно море (1:1) във Варна. Това вне­се известно успокоение сред играчите в сложната финансо­ва ситуация, в която се намират жълто-черните. Шефът, който закърпил временно поло­жението, обаче бе категори­чен, че футболистите трябва да покажат най-доброто от себе си и да победят Монтана в домакинския мач от 26-ия кръг на Първа лига и Пирин в Благоевград в четвъртфинала за купата във вторник. 

Стар­ши треньорът на Ботев Нико­лай Киров няма да разчита на наказания за натрупани жълти картони Яя Меледже Омнибес. Наставникът ще реши в по­следния момент дали да пусне титуляри вратаря Иван Чворович, защитника Крум Стоя­нов, халфа Тодор Неделев и на­падателя Омар Косоко, които имаха здравословни проблеми. По всяка вероятност някои от тях може да бъдат запазени за по-важния двубой с Пирин Бла­гоевград във вторник. Радост­ното в Ботев е, че младежки­те национали Антонио Вутов, Серкан Юсеин и Кристиан Ди­митров се прибраха здрави от контролата с Македония.

"Надявам се да продължим с добрите игри и да прибавим още точки", коментира на­ставникът на пловдивчани.

Феновете на канарчетата обявиха, че се завръщат на Южната трибуна и ще подкре­пят от там своите любимци. Това стана, след като бе свале­но плексигласовото покритие, които им пречеше да виждат добре и да се чуват силно. Те бойкотираха от началото на сезона.