С 10 души в края Локомотив (Горна Оряховица) удържа 1:1 като гост на Пирин в последния мач от третия кръг на плейофите в Първа лига. Локомотив (ГО) поведе с хубав гол на Рахави Кифуети в 17-ата минута, а Пирин изравни с гол от дузпа на влезлия на почивката Даниел Младенов, който имаше нужда само от 4 минути на терена, за да изработи наказателен удар и да го вкара. В последните 20 минути гостите играха с 10 души заради втори жълт картон на Маинду Мадианга, а влизането на Иван Цветков днес не донесе магически ефект за „орлетата”, които не можаха да направят пълен обрат.

Пирин и Локо (ГО) остават без загуба в плейофната фаза досега, а благоевградчани нямат поражение пред собствена публика в първенството през 2017-а, но загубиха най-важния мач у дома – четвъртфиналния мач с Ботев (Пд) за Купата на България.

Пирин води в група B на плейофите от втората осмица с 39 точки и има аванс от две пред Берое (37). Локо (ГО) е четвърти с 27 и изостава на една от третия Нефтохимик (28). С това реми Пирин си гарантира пребиваването в елита и догодина. Освен това благоевградчани ще участват в елиминационната фаза за класиране в Лига Европа.


Началото беше по-силно за гостите от Горна Оряховица, които бяха взели седем точки в последните три кръга. В 11-ата минута Ндонгала центрира от лявото крило на първа греда, там Рахави Кифуети изпревари Стилиян Николов и технично с петичка насочи в близката лява греда, а после защитник изчисти пред вратата.

Две минути по-късно Станислав Костов направи финт срещу Мартин Желев в наказателното поле и сякаш беше фаулиран, но съдията Никола Попов не смяташе така и не даде дузпа.

Ндонгала подаде на Кифуети пред наказателното поле в 17-ата минута, бившият нападател на Ботев (Пд) размина Стилиян Николов, напредна към вратата и прецизно насочи в долния десен ъгъл за 1:0 в полза на „железничарите”.

„Орлетата” искаха дузпа и в 35-ата минута, но Димитър Благов откровено симулира и имаше късмет да не получи жълт картон.

Чак в 45-ата минута Пирин стигна до нещо опасно пред вратата на своя гост, но необяснимо защо Рос Дженкинс така и не стреля на 10-ина метра от вратата след чудесен пас на Костов с петичка. При продължението на атаката Костов не уцели топката в опит за удар, а острото центриране на Кощърна бе блокирано пред вратата от Мартин Кавдански и „зелените” пак искаха дузпа, която не получиха, а първата част завърши с претенции на Милен Радуканов към съдиите по пътя към съблекалните.

На почивката Радуканов пусна Даниел Младенов на мястото на Димитър Благов и бързо удари джакпота.

Три пълни минути не бяха изминали откакто Младенов бе на терена, когато той получи пас в наказателното поле, чукна покрай вратаря Банков, той го събори и тук вече Пирин получи дузпа. Бившето крило на Левски застана зад топката и неспасяемо насочи високо вдясно под гредата.

Голът донесе още повече настроение в играта на Младенов, който след час игра овладя вляво на фланга, с дрибъл тръгна към наказателното поле и мощният му удар мина на косъм над напречната греда.

Иван Цветков влезе на смяна под овациите на феновете в Благоевград и имаше 20-ина минути да покаже нещо от своя арсенал. Само минута след неговото влизане Мадианга направи фаул срещу Антон Костадинов с високо вдигнат крак и Никола Попов го изгони с втори жълт картон и Локо (ГО) остана с 10 души до края.

Локомотив имаше добър шанс да поведе и с числено намален състав, но Жан Амброуз и резервата Софиан Муса по-скоро си попречиха и не можаха да стрелят с глава от границата на вратарското поле при хубаво центриране от корнер на Бен Отман.

Влизането на Иван Цветков не оказа обичайния магически ефект върху играта на Пирин и мачът завърши при равенство.

Пирин - Локомотив (Горна Оряховица) 1:1
0:1 Кифуети (17)
1:1 Младенов (48-д)

ПИРИН: Благой Макенджиев, Алексанър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Кристиян Костърна, Юлиан Попев, Антон Костадинов (89- Костадин Ничев), Станислав Костов, Димитър Благов (46- Даниел Младенов), Тодор Траянов (70- Иван Цветков), Рос Дженкинс

ЛОКОМОТИВ (ГО): Николай Банков, Милен Желев, Мартин Кавдански, Жан Амброуз, Атанас Фиданин, Юлис Ндонг, Карл Мадианга, Мохамед Бен Отман, Владислав Узунов (74- Николай Христов), Аристоте Фунду, Рахафи Кифуети (63- Софиан Муса)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=1dd1573631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>