Истински празник се очаква в Русе за завръщането на ФК Дунав у дома. Това съобщиха от клуба в града. 

От там припомнят, че през лятото на 2016 г. "драконите" се завръщат в елита след 25-годишна пауза. Техният Градски стадион обаче се наложи да претърпи ремонт, включващ подмяна на тревната настилка, нов дренаж и автоматична поливна система, както и монтиране на осветление. Поради това дунавци "приемаха" своите опоненти на близо 70 км от своя дом - на "Лудогорец Арена" в Разград. 

"Въпреки това те се представят повече от блестящо и пишат история през този сезон. До момента са в т. нар. "шампионски плейоф" за разпределение на местата от първо до шесто с реални шансове за четвъртата позиция, която при определени условия може да даде и право на участие в квалификациите за Лига Европа. Първото и последно до момента участие в евротурнирите на Дунав е от есента на 1975 г., когато русенският тим отстъпва при гостуването си на Рома с 0:2, но побеждава в реванша с 1:0", припомнят от русенския клуб. 

Съперник на "драконите" от 17:30 часа днес е отборът на Локомотив /Пловдив/, който заема шестото място. Те вече тренираха на Градския стадион вчера. Треньорският щаб на Дунав ще се наложи да прекроява отбраната за мача. Причината е, че Тейнур Марем и Михаил Милчев са наказани. Всички останали са на разположение на треньора Веселин Великов, който коментира, че ако футболистите не се поддадат на еуфорията и не прегорят, Дунав ще победи.

Оперираният наскоро вратар Мартин Луков се очаква да пристигне от София, където все още се възстановява, и да подкрепя своите съотборници от трибуните. Сериозна подкрепа се очаква от феновете. Предварителната продажба на билети, която приключи снощи, сочи, че на стадиона ще има поне 7000 зрители. Отделно от това само през последната седмица са продадени и над 70 абонаментни карти, които важат до края на сезона. Децата до 12 г. пък ще влизат безплатно.

Петте каси на стадиона отварят днес след 13:00 часа. Мерките за сигурност са засилени. Няма да бъдат допускани хора с бутилки и такива, които са употребили алкохол. Част от улиците в района ще са затворени. Поради това от клуба призовават феновете да се ориентират възможно най-рано към стадиона и да се снабдят с необходимото търпение за влизане в съоръжението. Билетите са без указани на тях места и изборът е изцяло у зрителите. Единствено секторът под козирката ще е запазен за ВИП-гостите от двата клуба, представителите на БФС и журналистите.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени за всички в 15:30 часа днес. Част от агитката на Дунав ще е там по-рано, за да подготви хореографията си за срещата. Празничната програма започва час преди мача - в 16:30 часа, с изпълнения на Духовия оркестър на Русе и мажоретен състав.

"Моментът е исторически. Заповядайте и го споделете с нас", призовават момчетата и момичетата от фен клуб "Дунав завинаги".