Лудогорец успя да спечели предсрочно шестата си поредна шампионска титла, след като спечели гостуването си на Локомотив Пловдив с 3:0. 

Така на практика "орлите" са недостижими на върха с актив от 75 точки. 

Така на практика разградчани влизат в историята с най-ранно спечеления шампионат - на 5-и май.

Предишното най-ранно постижение на тима бе на 7-и май отново срещу пловдивчани, когато тимът стигна до успех с 1:0 след попадение на Роман Безяк. 

Мачът ще бъде запомнен и с червените картони на Дяков от състава на гостите и Велковски от състава на домакините в самия край на полувремето. Капитанът на "орлите" не даде добър пример и удари без топка противника си. 

Анисе откри резултата в 11-ата минута, Вандерсон удвои в 74-ата, а Натанаел оформи класическия резултат в 83-ата минута. 


Срещата на „Лаута” започна с много неточен удар на Мисиджан.

Последваха два страхотни пропуска за Локомотив само в рамките на 60 секунди. След заучено изпълнение на корнер, Кирил Котев засече с глава от непосредствена близост, но над вратата. Камбуров пък настигна топката до аутлинията и центрира към Умарбаев.

Последният стреля мощно от воле, но до дясната греда. Пропуските се оказаха фатални за домакините, тъй като в 11-ата минута Лудогорец поведе.

След центриране от корнер на първа греда, Анисе засече с глава под гредата за 0:1. Почти веднага „смърфовете” можеха да изравнят. Камбуров навърза на малко пространство в наказателното поле няколко защитници на гостите и стреля от малък ъгъл, но до лявата греда. Последва период на равностойна игра, без сериозни опасности за двамата вратари.

В 38-ата минута Марселиньо изведе отлично Кафу, който от чиста позиция стреля слабо и право в ръцете на Пиргов. Вандерсон пък се озова сам срещу вратаря, но реши да подава и топката бе изчистена в корнер.

След неговото изпълнение Марселиньо стреля от вратарското поле, но над напречната греда. И когато полувремето отиваше към спокоен край, двата отбора решиха да нагнетят напрежение.

Велковски посегна на Марселиньо, който беше легнал на тревата. Бесен от това Светослав Дяков отиде и го удари без топка. Заслужено капитанът на разградчани получи директен червен картон за постъпката си. Преждевременно мачът приключи и за Велковски, за реакцията му срещу Марселиньо.

Втората част бе далеч по-скучновата от първата. Двата отбора не предложиха нищо кой знае колко интересно. Заплахите за двамата вратари почти липсваха.

Съперниците водиха битка основно в средата на терена, като все пак гостите имаха леко териториално предимство. Кафу и Вандерсон разиграха чудесно, но ударът на последния бе в ръцете на вратаря. Мощен изстрел на Марчев пък бе избит от Ренан в корнер.

В 74-ата минута Лудогорец удвои своя аванс и на практика си подпечата шестата поредна титла. Вандерсон напредна и с мощен изстрел пред дъгата на наказателното поле намери долния десен ъгъл.

В 83-ата минута Лудогорец оформи класиката в резултата. Натанаел напредна отляво, влезе в наказателното поле и стреля. Топката се отби в напречната греда и тупна зад голлнията за 0:3.

В 87-ата минута Локомотив можеше да стигне поне до почетно попадение. Камбуров намери в отлична позиция Умарбаев. Лошият удар на последния се превърна в пас към Мартинович, който обаче от 2 метра стреля в лявата греда.

ЛОКО ПД - ЛУДОГОРЕЦ 0:3

0:1 Анисе 11
0:2 Вандерсон 74
0:3 Натанаел 83

ЛОКО ПД: Пиргов, Крумов (63 - Серджио), Котев, Виданов, Горанов, Везалов, Велковски, Кики, Камбуров, Марчев (78 - Мартинович), Умарбаев 

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Натанаел, Моци, Паломино, Лукас Саша, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан (66 - Кампаняро), Кафу

Очаквайте подробности