Още по темата

 

Прокуратурата започна разследване на мача Монтана - Славия по сигнал на УЕФА. Съмненията са за "черно тото" заради прекалено голям брой залози за този мач в цял свят.

Спортният журналист Eдуард Папазян коментира в "България сутрин", че резултати от разследването винаги има, но в България не е имало и няма да има осъден за "черно тото".

"Системата на футбола има собствени правила, които спазва доста по-сурово. В съдебната система се изискват доста по-сериозни доказателства. Сега ще викнат хора, ще ги питат "Ти продаде ли мача" и те ще кажат "не", обясни той в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Лошото е, че букмейкърските компании навлязоха много в спорта и самите клубове нямат сметка да се раздухва тази история. Спортните журналисти нямат съмнение, че има уредени мачове. Ние сме абсолютно сигурни, просто нямаме доказателства", каза още Папазян.

Спортният журналист Андрей Андреев се съгласи, че съмнения може да има винаги, но няма никакви доказателства. Той е категоричен, че разследването на мача между Монтана и Славия ще отнеме много време и средства, защото се прави късно. 

"Това трябва да се направи предварително. Въпросът е, че никого няма да вкарат в затвора, както направиха в Италия", посочи Андреев и добави, че хората трудно ще се върнат на стадионите заради състояние на самите съоръжения, продукцията на терена и съмненията за уговорени мачове.

Андрей Андреев и Eдуард Папазян не виждат държавна воля за справяне с тези проблеми. 

"Държавата няма желание и ресурс да се оправи с футбола", убеден е Папазян.

Вижте видео от разговора ТУК!