Родният специалист Димитър Димитров-Херо е пред своя мач №17 в евротурнирите като треньор (б.а. - включително Интертото къп). Наставникът на Иртиш, който в четвъртък приема Дунав Русе в първи мач от първия квалификационен кръг за Лига Европа, обаче не може да се похвали с кой знае каква успеваемост на фона на други български специалисти като Станимир Стоилов например или Георги Дерменджиев.

Херо е елиминирал само 3 съперника в Европа - Халмщад (Швеция) и Гленторан (Северна Ирландия) за Шампионската лига и ХИТ Горица (Словения) за Интертото къп. Водил е четири тима - Нефтохимик, Литекс, Черноморец Бургас и руския Амкар Перм.

Балансът му в 16-те срещи е 7 победи, 1 равен и 8 поражения, като сред загубите има доста сериозни крушения - 0:5 и 2:6 от Спартак Москва, 0:3 от Грасхопърс и най-големия му кошмар - Видзев Лодз. Димитров отпада от поляците във втория квалификационен кръг на Шампионската лига с Литекс.

Първият мач в Ловеч е спечелен категорично с 4:1, а на реванша резултатът на полувремето е 1:1. Видзев трябва да вкара още 3 гола, за да стигне поне до продължения… и го прави. А на дузпите Фортуна обръща гръб на Херо и Литекс. Така оранжевите не успяват да стигнат до плейоф за влизане в групите на ШЛ с Фиорентина.

Дебютното му представяне също е доста драматично. В края на юли 1997 година отпада с Нефтохимик от Бран в първия квалификационен кръг заради повече голове на норвежците на чужд терен.

След 1:2 в първия мач на реванша в Бургас шейховете повеждат набързо с 2:0 след голове на Трендафилов (10) и Парушев (26). Хасунд връща един гол в 60-ата минута, но Киселичко прави 3:1 в 72-ата, резултат, който класира Нафтата. Шест минути преди края Хасунд вкарва за втори път и попарва бургазлии и Херо. Последният дуел на Димитров в евротурнирите също е драматичен. 

През 2009 година той отпада на плейоф за групите на Лига Европа от Фулъм с Амкар Перм. Първият мач в Англия е загубен с 1:3. На реванша руснаците надиграват своя опонент, но бележат само един гол. При втори Амкар щеше да елиминира Фулъм, който по-късно играе в групите на ЛЕ с родния ЦСКА.