Пирин Благоевград шокира Ботев Пловдив и го победи насред Коматево с 0:1 в мач от първия кръг на Първа лига.

Двубоят се игра на клубната база в Коматево. Единствения гол за "орлетата" отбеляза Димитър Благов в 79-ата минута. По този начин, възпитаниците на Милен Радуканов стартиха по отличен начин участието си в новия шампионат.

Срещата се игра без публика, заради наказанието на домакините, които нямаха възможност да разчитат на феновете си. 


Гостите можеха да открият още в 8-ата минута. Станислав Костов получи страхотен пас по левия фалнг, преодоля технично Панов и си освободи пространство за изстрел. Костов стреля, но Чворович спаси. При добавката Дани Младенов също не бе точен. Топката прехвърли вратата на „канарчетата“.

В 24-та минута заучено положения от свободен удар затрудни защита на Ботев (Пд). „Скрит пас“ към Дани Младенов позволи на нападателя да се озове сам срещу вратаря Чворович отдясно на наказателното поле на „канарчетата“. Футболистът на Пирин отправи удар, но в последния момент защитник на „жълто-черните“ изкочи пред топката и я отби в ъглов удар.

Само минутка по-късно Ботев направи хубава атака. Звездата Тодор Неделев бе изведен в наказателното поле, който стреля с десния крак, но топката излезе в аут.

В 33-та минута многоходова атака на за домакиинте в половината на Пирин. Топката попадна в крака на Алваро Юлиано. Бразилецът овладя майсторски и стреля силно по въздуха, но Мекенджиев отби вещо в корнер.

До края на първото полувреме е се случи нищо интересно и нулевото равенство се запази.

Футболистите на Ботев отправиха първия си удар по посока вратата на гостите в 57-ата минута. Серкан Юсеин успя да отправи изстрел към Макенджиев, но той следеше ситуацията и улови топката в ръцете си. Минута след това Неделев опита да прехвърли вратаря на Пирин от над 40 метра, но желанието му не се осъществи и топката излезе в аут.

В 68-ата минута главният съдия Никола Попов отстрани от резервната скамейка Милен Радуканов. Причината е бурната реакция от страна на наставника.

В 73-ата минута Бризола бе изведен на стрелкова позиция, но прати кълбото далеч от очертанията на вратата.

Късметът за гостите се усмихна в 79-ата минута. Тогава Димитър Благов бе заел добра позиция в наказателното поле. С удар по земя не остави шанс на Иван Чворович а 0:1.

По този начин футболистите от Благоевград развалиха настроението на Ботев, преди реванша с Бейтар Йерусалим, който е четвъртък в Бургас.


БОТЕВ (ПД) - ПИРИН (БЛ) 0:1

0:1 Благов 79

БОТЕВ ПД: 99. Чворович, 2. Панов, 70. Димов, 4. Генев, 23. Минев, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 10. Юсеин, 11. Тасев, 20. Косоко 

ПИРИН: 22. Макенджиев, 21. Башлиев, 14. Николов, 3. Сандев, 18. Попев, 24. Костадинов, 6. Паланков, 30. Траянов, 11. Младенов, 7. Рениа, 19. Костов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=37cb0542fb" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>