Нигерийският централен нападател Матю Бонифас пристигна на проби в Берое. Снощи той проведе първата си тренировка под ръководството на Александър Томаш. Таранът ще бъде тестван и през следващата седмица. За това време той ще трябва да убеди треньора, че заслужава да получи предложение за договор.

От спортно-техническия щаб на заралии имат контакт и с друг играч за този пост. Засега обаче те не успяват да постигнат разбирателство с него. Причината е, че Томаш иска да го види поне в няколко тренировки, а набелязаният държи да пристигне директно за медицински тестове и подписване на договор.

Матю Бонифас е роден на 5 октомври 1994 година в Кадуна, Нигерия. Той впечатлява с ръста си - висок е 190 сантиметра. Започва кариерата си в местния Суприм Корт - за две години реализира 24 гола в 56 мача. Затова и през сезон 2015/16 е привлечен от кипърския Арис Лимасол. За този тим участва в 19 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 10 попадения.

След това облича фланелката на албанския Трепча - на терена е само в шест срещи, в които се разписва само веднъж. През пролетта на 2017 година Бонифас е част от Партизани Тирана - този тим бе елиминиран от Ботев Пловдив в първия квалификационен кръг на тазгодишното издание на Лига Европа (3:1 и 1:0). В момента Матю е свободен агент.

Берое има нужда от подсилване на атаката. Тимът игра много слабо в нападението в първия кръг срещу Верея (0:0). Тогава феновете си го изкараха на Ерик Почански - те го освиркаха мощно при смяната му в края на двубоя.

Това накара нападателят да си тръгне от клуба - договорът между двете страни бе разтрогнат по взаимно съгласие. Почански не стоя дълго без отбор и през седмицата подписа с Етър. Берое пък ще трябва да търси решаване на проблемите си в нападение.