Бъдещето на звездата на Ботев Омар Косоко продължава да е неясно. „Меридиан Мач" научи, че сръбски мениджъри са се свързали с французина и са му обяснили, че го иска клуб от ОАЕ, в който играчът ще получава по 40 000 долара на месец. Само за справка ще споменем, че в Коматево техничаря се разписва срещу 3000 евро всеки месец. Разликата в парите определено е огромна, което няма как да не накара Косоко да се замисли за бъдещето си. Въпросът е обаче дали наистина има такъв отбор или просто става дума за някаква измама.
 
„Към момента Омар Косоко все още не е преминал в друг клуб. Изчистваме детайли по евентуален негов трансфер в емирствата, ОАЕ", призна личният агент на играча Болеслав Козакевич пред „Марица". На въпрос дали Косоко ще остане при „канарчетата" и за предстоящите мачове срещу Марити-мо от третия предварителен кръг на Лига Европа, той отговори: „Още не може да се каже със сигурност".
 
Бившият играч на ЦСКА не веднъж е споделял, че ще бъде докрай коректен с Ботев, тъй като именно пловдивчани го върнаха във футбола. Той поддържаше форма с аматьор-ския Мант, преди Николай Киров-Белия да му подаде ръка и да го вземе на проби. След тях Косоко парафира договор с „жълто-черните".