Опитният полузащитник Георги Сърмов се присъедини към тренировките на Етър и може да стане най-новото попълнение в новака от Първа лига. Двукратният шампион с Левски дори ще облече виолетовия екип в контролата срещу Спартак (Плевен), която е от 18:15 часа днес в Дряново.

Полузащитникът е роден на 7 септември 1985 г. и има богата футбола визитка. Бивш футболист е на Нафтекс, Левски, Ботев (Пд), Берое, турския Касъмпаша, румънския Поли Тимишоара и молдовския Дачия. Изиграл е и 12 мача за националния отбор.

За последно Сърмов бе в Дачия (Кишинев) заедно с Исмаил Иса, но през лятото разтрогна договора си с молдовците. Двамата бяха основни футболисти на тима през миналия сезон. Сърмов изненадващо дори се превърна в голмайстор на Дачия със 7 попадения в 24 срещи.

На този етап футболистът само тренира с Етър, като изчаква и оферта за чужбина. "Виолетовите" обаче го навиват да остане. Както е известно, Етър се подсили това лято с други драма бивши левскари - защитниците Веселин Минев и Сашо Александров. 

"Сърмов тренира с нас и ще участва в контролата днес, а до края на седмицата ще стане ясно дали подписва договор с Етър. Всичко е въпрос на преговори“, обясни треньорът Станислав Генчев.