„Стилът им е такъв, те така си проведоха и контролата, която гледах.”

Това каза Николай Киров след нулевото равенство между водения от него отбор на Ботев Пловдив и португалския Маритимо в първия сблъсък между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

„Получи се тактическо надлъгване. Маритимо са компактни в защита и оставят малко шансове за отбелязване на гол. През първото полувреме ни липсваше последният пас, а през втората част имахме два шанса за гол на (Фернандо) Виана и (Тодор) Неделев. Направихме хубави атаки, но в тази фаза се вкарва трудно. Може би прибързвахме малко. В 30-ия метър трябва да бъдем по-хладнокръвни, да избираме точните моменти и зони за центриране. Работата трябва да даде своите плодове нататък", каза наставникът на „канарчетата”.

„Не успяхме да отбележим гол, но хубавото е, че и на нас не ни вкараха, което бе важно. Имаме седмица да се подготвим за втората среща, да изгледаме записите от тази и да видим къде са им слабите страни, за да можем да се възползваме, когато сме гости”, посочи Белия, след което бе запитан какви според него са шансовете за продължаване към плейофите.

„Няма какво да говорим за шансове. Трябва първо да се възстановим, да се подготвим добре за ЦСКА, а после вече да мислим за реванша. Ситуациите отново ще бъдат малко, но трябва да сме точни и да ги завършваме.”

За предстоящия мач с ЦСКА:

„Нека видим кой ще отпадне за мача с ЦСКА, а после ще преценяваме. Ще играем на 100 процента, в първенството също ще влагаме всички усилия.”

За принудителната смяна на Тодор Неделев в заключителните минути на мача:

„Той получи спазъм и го извадихме, за да не стане по-голяма беля. Ще разберем утре какво е неговото състояние.”